HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT)
SUBOTA veče je savršena za opuštanje uz hamburgere, posebno ako su dijetalni
Izađimo iz stereotipnih načina pripreme hrane, posebno dijetalne hrane i uživajumo u ukusu hamburgera koji se uklapa uz svaki režim ishrane, sve vrste dijeta i različite jelovnike.
Naš predlog za večeras je preukusnu hamburger sa lososom. U jednoj kombinaciji dobijate visok sadržaj proteina, zdrave masti i neverovatan ukusni obrok. Svoju večeru možete pripremiti za najviše 20 do 30 minuta, zavisno koliko ste vešti u kuhinji.
Hamburger - sastojci:
400 grama svežeg lososa isečenog na komade
2 kašičice sojinog sosa sa redukovanim natrijumom
glavica belog luka
malo susama
malo peršuna
2 kriske limuna
pola šoljice maslinovog ulja
par liski zelene salate
integralno pecivo
Hamburger - priprema:
U blender za hranu ubacite losos, jaje, beli luk, soja sos, ulje, peršun dok se sastojci ne sjedine u jednu masu. Od dobijene mase napravite 4 jednake pljeskavice.
Dodajte malo susama na smesu i zalijte limunovim sokom. Stavite pljeskavice da se peku, sa svake strane oko 2 do 3 minuta. Na integralno pecivo stavite liske salate, a zatim dodajte pljeskavicu. Uživajte u čarobnom ukusu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
18 ZEMALjA JE GLASALO PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Ovo su pravi prijatelji Srbije (FOTO)
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je danas u Generalnoj Skupštini UN, ali je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koji su rezoluciju podržali.
23. 05. 2024. u 18:44
DRŽAVA PO DRŽAVA: Pogledajte ko je kako glasao o sramnoj rezoluciji o Srebrenici - više zemalja je nije podržalo nego što jeste!
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 uzdržanih.
23. 05. 2024. u 17:49
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (1)