OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)
UKOLIKO već imate njoke - koristite njih za recept.
Svi vole italijanska jela, a svi zaboravljaju da ukusno testo ima i naša, srednjeevropska kuhinja.
Šufnudle su poput duguljastih knedlica. Prave se isto kao njoke - od brašna, krompira i jajeta, ali malo tvrđe. U Banatu ih zovu "čikovi" i jedu ih kad ne znaju šta bi mogli za večeru.
Šufnudle sa žalfijom na buteru - Sastojci:
1 jaje
100 grama brašna
šaka sveže žalfije
kocka butera
Šufnudle sa žalfijom na buteru - Priprema:
Šufnudle sada mogu da se kupe u supermarketima, ali ako ne možete da ih nađete umesite ih od brašna, ispasiranog kuvanog krompira i jajeta. Šufnudle treba da budu tvrđe od njoka, pa dodajte brašno dok to ne postignete. Oblikujte ih kao njoke, ali neka budu špicaste na krajevima.
U tiganj zagrejte buter i ubacite šaku sveže žačfije, a ako su listovi veliki pocepajte ih na pola. Dodajte šufnudle i pržite ih na buteru dok ne promene boju. Mešajte dok se prže da bi dobije boju sa svake strane.
Šufnudle, na kraju, pospite narendanim sirom ili mlevenim orasima.
Preporučujemo
SPREMITE PELjMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)
21. 02. 2023. u 15:00
RECEPT ZA SOS OD VIŠANjA: "Pokvarite" pečenje ovim brzinskim dodatkom - i nećete se pokajati
06. 02. 2023. u 12:35 >> 09:47
Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna
U POTRAZI ste za stanom u centru grada koji je dovoljno izolovan od gradske vreve, okružen zelenilom i rekom, a s druge strane vam je podjednako važno da kvart ima odlične saobraćajne veze sa svim delovima Beograda?
18. 04. 2024. u 10:00
BORBA ZA PRVI KORAK I DALjE TRAJE: Meridian fondacija još jednom pomaže lečenje Anastasie Mitić (VIDEO)
ANASTASIA Mitić je dete koje mnogi u njenom okruženju nazivaju “malim herojem” i čiju životnu priču prati neprestana borba od samog trenutka rođenja.
13. 04. 2024. u 10:00
TREĆA NEDELjA U ZAVOJIMA: Nina pokazala rane na nogama
GLUMICA Nina Janković doživela je neugodnu povredu.
22. 04. 2024. u 10:38
Komentari (0)