RECEPT KUVARICE IZ VRANJA: Pileće rolnice sa prelivom od ananasa

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

09. 02. 2023. u 20:29

JOVANA Janković jedna je od najmlađih i najpoznatijih kuvarica iz Vranja, koji svoj posao radi sa puno ljubavi. Iako za nju kažu da je “kraljica u spremanju tradicionalnih jela”, ona je sa čitaocima Novosti podelila svoj jedinstven recept, koji obožavaju gosti restorana u kome radi.

РЕЦЕПТ КУВАРИЦЕ ИЗ ВРАЊА: Пилеће ролнице са преливом од ананаса

Foto : J.S.

Za pileće rolnice sa prelivom od ananasa potrebni su sledeći sastojci:

  • 200 grama pilećeg filea
  • 70 g kravljeg sira,
  • orasi,
  • 3 suve šljive
  • Spanađ u briketima

Preliv od ananasa:

  • 50 grama  maslaca,
  • 100 grama  ananasa (svežeg ili kandiranog),
  • 1 kašicica mlevenog đumbira,
  • 2 kašičice karija,
  • 100 mililitara soka od jabuke,
  • 1 kasicica meda

Priprema rolnica:

Izlupati pileći file (ne mnogo tanko),zatim preko celog filea unutra rasporediti spanać i zatim ređati sir isečen na manje kocke, pa suvu šljivu u kojoj ste predhodno stavili orah i tako unakrsno dok ne popunite do kraja.

Foto : J.S.

Zaviti meso u rolnicu i staviti da se peče ili na skaru ili u pećnicu 180 stepeni  20-30 minuta.

Priprema preliva:

Na tiganj staviti maslac da se topi sa malčice maslinovog ulja (da vam maslac ne zagori,stavimo malo maslinovog).Kad se otopi dodati đumbir i kari, lepo umečati da razbijete grudvice,zatim dodate sok od jabuke i med(da dobije na gustini).Kad proključa dodati ananas iseckan na kockice.Sve to ostavite da ključa dok ne krene da dobija na gustini i onda sklanjamo sa vatre.

Rolnice secemo na kolutice i prelivamo ih napravljenim sosom,s tim što ananas stavljamo kroz sredinu

Služiti uz grilovano provrće!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove