ROLOVANA PILETINA: Na njoj bi vam pozavideli i francuski kuvari (FOTO)

Novosti online

06. 02. 2023. u 11:55

Ne postoji čovek koji ne voli belo pileće meso, pa je ova nedelja prilika da iznenadite ukućane rolovanom piletinom

РОЛОВАНА ПИЛЕТИНА: На њој би вам позавидели и француски кувари (ФОТО)

Foto: A. M.

Neki vole da prave rolovanu piletinu sa okoštenim mesom bataka, ali neuporedivo je jednostavnije to uraditi sa belim mesom.

Rolovana piletina - sastojci:

pileće belo meso

kačkavalj na listiće
tanko isečena šunka
jaje
brašno
prezle
čačkalice
pavlaka
majonez
kiseli krastavčić
vlašac

Rolovana piletina - priprema:

Filete belog mesa morate da nežno izlupate, a to je najbolje uraditi tako što se belo meso tanko iseče i prekrije najlonom pa nežno izlupa kako bi se istanjilo i lakše rolovalo.

Meso se raširi, pa se prvo stavi list šunke i odozgo kačkavalja. Preko kačkavalja može da se stavi vlašac. Meso se urola tako što se prvo saviju krajevi, pa sredina i pričvrsti se čačkalicom. Čačkalica se vadi tek na kraju, pre nego što se posluži.

Foto: A. M.


Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju, meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo, stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.

Pohovano meso je najukusnije kada se jede sa tartar sosom koji se pravi tako što se pomeša ista količina majoneza i pavlake, doda sitno iseckan krastavčić, so, biber i vlašac.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana