PRAVI SE OD TOST HLEBA I VRLO JE SOČNA: Brzo se pravi najjednostavnija sendvič slana torta !

Novosti online

12. 01. 2024. u 07:00

RECEPT za najjednostavniju slanu tortu se bazira na tost hlebu, a podjednako je ukusna kao i pečena.

ПРАВИ СЕ ОД ТОСТ ХЛЕБА И ВРЛО ЈЕ СОЧНА: Брзо се прави најједноставнија сендвич слана торта !

Foto Shutterstock

Najjednostavnija sendvič slana torta pravi se brzo, nije komplikovana za pravljenje, a biće ukusan prilog ili predjelo za svaku priliku. Za najjednostavniju sendvič slanu tortu biće vam potrebno vreme samo zbog toga što mora da odstoji u frižideru.

Potrebno:

 Za tortu: 

* 18 komada tost hleba

* 3 kuvana jajeta
* 95 g kiselih krastavaca (isecite na male komade)
* 550 g šunke
* 380 g majoneza
* 380 g pavlake
* 125 g kačkavalja (iseckanog)

 Za ukras:

* 2 kuvana jajeta (nasečena)

* 150 g mocarela sira (iseckanog)
* kečap
* kiseli krastavci

Foto Shutterstock

Recept za najjednostavniju slanu tortu:


 Korak 1: 

Pripremite jaja, pavlaku i majonez:

Najjednostavniju sendvič slanu tortu počnite da pravite tako što ćete da skuvate jaja i oljuštite ih. Isecite tri jajeta i ostavite ih sa strane. Preostala dva jajeta nasečemo na tanke komade. U činiju srednje veličine dodajte pavlaku i majonez. Mešajte lopaticom dok se ne sjedine. Podeliti na četiri jednaka dela.


 Korak 2: 

Podelite glavne sastojke u svaku od 4 mešavine pavlake i majoneza:

U jednu od porcija majoneza/pavlake dodajte šunku. Mešajte dok se ne sjedine. Dodajte kisele krastavce u drugi deo majoneze/pavlake i mešajte dok se ne sjedine. Dodajte kačkavalj i iseckana jaja u treći deo majoneze/pavlake. Nežno mešajte dok se ne sjedine. Za glazuru sendvič slane torte  koristimo četvrti deo majoneze/pavlake, koji neće imati fil.


 Korak 3: 

Ređajte tost i fil:

Dodajte jedan sloj hleba, pokrivajući tacnu. Premažite mešavinom šunke i ravnomerno rasporedite lopaticom. Dodajte još jedan sloj hleba i premažite ga jajima i mešavinom kačkavalja. Raširite lopaticom. Dodajte još jedan sloj hleba i premažite ga mešavinom kiselih krastavaca. Raširite lopaticom. Zatim dodajte još jedan sloj hleba i premažite mešavinom majoneza i pavlake. Premažite lopaticom, pokrivajući i stranice torte. Ovo neće biti gusta glazura.


 Korak 4: 

Ukrasite tortu:

Uzmite iseckanu mocarelu i pokrijte vrh slane sendvič torte i strane. Ukrasite tortu ukrasima po želji i stavite u frižider na najmanje dva sata. Isecite na manje komade i poslužite. Uživajte u najjednostavnijoj slanoj sendvič torti!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)