LAGAN I JEFTIN OBROK SA GRAŠKOM I ŠARGAREPOM: Recept za dinstani pirinač s povrćem
SAZNAJTE način pripreme dinstanog pirinča s povrćem! Dinstani pirinač s povrćem je lagano i ukusno jelo od pirinča, povrća i aromatičnih začina. Odlično rešenje za brzi ručak ili večeru.
Dinstani pirinač sa povrćem odličan je izbor za brzi i lagani obrok, a povrće može da varira po vašoj želji. Isprobajte i šareni mediteranski pirinač, možda će vam se dopasti. Dinstani pirinač sa povrćem u ovoj varijanti pravi se sa šargarepom, graškom i lukom.
Potrebno:
* 2 supene kašike ulja
* 1 šargarepa isečena na kockice
* 250 g smrznutog graška
* 500 g pirinča
* 500 g povrtnog bujona
* 1 kafena kašičica kumina
* 1 kafena kašičica aleve paprike
* soli i bibera po ukusu
Recept za dinstani pirinač s povrćem:
Korak 1
Na proprženom luku dinstajte povrće:
Za dinstani pirinač s povrćem zagrejte ulje u velikoj šerpi i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte povrće i kuvajte nekoliko minuta. Dodajte pirinač, začine i supu u lonac.
Korak 2
Kuvajte dok tečnost ne ispari:
Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se pirinač ne skuva i tečnost ne upije. Razmutite pirinač viljuškom i poslužite vruć. Uživajte u dinstanom pirinču sa povrćem!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00
TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO UKUSAN! Čoko-rolat posut seckanim lešnicima
04. 01. 2024. u 13:45
DETALjNI REZULTATI: Kako su glasali žiri i publika na Evroviziji - Švajcarska pobedila, Srbija na 17. mestu
POBEDU na 68. Pesmi Evrovizije odneo je predstavnik Švajcarske Nemo sa pesmom The code, dok se naša Teya Dora našla na 17. poziciji sa 54 osvojena boda.
12. 05. 2024. u 06:55
NEĆE JEZIK NEGO PRAVO Gruhonjić se zbunio, pa spomenuo zločinca: Zovem se Dinko Šakić (VIDEO)
DINKO Gruhonjić gostovao je na bosanskom N1 gde je ponovo pomenuo Dinka Šakića.
11. 05. 2024. u 21:54
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)