LAKI RECEPT: Kiflice sa sirom i šunkom koje svi obožavaju (FOTO)
DIVNE, mekane i hrskave
Vikendom svi volimo da uživamo i budemo rasterećeni, a nedelja je pravi dan za odmor. Kako bismo kraj vikenda završili u dobrom raspoloženju, uživanje u hrani je neizostavna stavka. Zato brzo pripremite ovaj fantastičan obrok za celu porodicu i prepustite se čulima uz naš današnji predlog - kiflice sa sirom i šunkom.
Na Instagram profilu Didy Kitchen možete naći sjajne recepte. A sada brzo napravite ove ukusne kiflice i uživajte u ostatku vikenda.
Kiflice sa šunkom i sirom - sastojci:
20 g kvasca
5 kašika ulja
jedno jaje
po jedna kašičica soli i šećera
380 g brašna (meko, tip 400)
70 g kisele pavlake
50 g margarina
Za fil:
80 g sira
Kiflice sa šunkom i sirom - priprema:
U vanglicu stavite kvasac, šećer, toplo mleko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dve kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i promešajte da se kvasac istopi.
Neka testo odleži pola sata, a onda...
Kad kvasac nadođe dodajte malo po malo brašna i so, umesite testo da dobijete lepu lopticu.
Ostavite testo da nadolazi oko 30 minuta, zatim ga premesite i podelite na dve loptice i njih ostavite da nadolaze 15 minuta.
Oklagijom od obe loptice napravite dva tanja kruga. Prvi premažite pavlakom, preko njega stavite drugi krug i na njega narendajte margarin, zatim isecite na četvrtine, a svaku četvrtinu na tri trougla. Stavite fil i urolajte kiflicu.
Uključite rernu da se ugreje na 260°. Dok se rerna greje, taman će i kiflice malo da nadođu.
Pre nego što ih ubacite u rernu premažite ih sa jajetom (koje smo odvojili od testa) a u njega dodajte i kašiku mleka i kašiku maslinovog ulja. Pospite ih susamom.
Pecite ih oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju ovako lepu boju. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)