Možete li da zamislite PITU SA PIRE KROMPIROM? Evo recepta!

Novosti online

14. 02. 2023. u 12:09

KADA ne znate šta ćete sa viškom pire krompira - eto rešenja.

Можете ли да замислите ПИТУ СА ПИРЕ КРОМПИРОМ? Ево рецепта!

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Pita sa pire krompirom - sastojci:

1/2 kg  gotovih kora

300 gr krompira
150 gr sira
2-3 jaja
100 gr kisele pavlake
50 ml ulja
soli, bibera
2 kašike griza
malo praška za pecivo

Za premazivanje:

1 kašika kisele pavlake 

 1 jaje

Kako se pravi pita sa pire krompirom:

Krompir očistiti, skuvati i izgnječiti, dodati pola ulja, jaja i sve dobro žicom izmešati. Posoliti pobiberiti, dodati sir i pavlaku, zatim  griza  i sve izjednačiti. 

Prvu koru premazati uljem, preko nje drugu koru i nju premazati uljem, pa premazati pireom, zatim treću premazati krompirom, može i četvrta kora da se doda i premaže.

Saviti ivice i staviti u pleh obložen pek papirom. Malo pavlake kisele razmutiti, dodati jaje i malo ulja pa time premazati kore. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Fina hrskava sjajna za doručak večeru ili užinu.

Prijatno...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)