IDEALAN RECEPT ZA PREDJELO: Slane kocke sa sirom - kao torta (VIDEO)
SLANE torte veoma su popularne prilikom organizacije svečanijih ručkova ili večera
Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Sastojci za slanu tortu
- 3 jaja
- 140-150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 g tvrđeg sira
- so, ako sir nije slan
- semenke za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja kao za tortu mikserom, ubaciti brašno sa praškom za pecivo. Dodati sir izdrobljen na krupnije, ulje i izmešati.
Ako je testo tvrđe dodati jogurta.
Razliti u podmazan pleh i posuti još malo sirom i semenkama po želji. Peći na 190 stepeni oko 40 min. Seći potpuno ohlađen.
Preporučujemo
SLATKI PENASTI VENČIĆI: Preukusni kolači koje će deca obožavati (VIDEO)
08. 02. 2023. u 18:00
Recept za hleb BEZ BRAŠNA i jaja - od samo dva sastojka (VIDEO)
08. 02. 2023. u 15:30
IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)