UKUSNE POGAČICE SA SIROM OD PAUČINA TESTA: Slano pecivo koje će ukućani obožavati
SLANIH POGAČICA nikad dosta i zbog toga smo vam pripremili još jedan preukusan recept
Spolja hrskave, a unutra mekane - savršena kombinacija za sve ljubitelje pogačica.
Sastojci za testo: 550 gr brašna, 1 jaje + 1 belance, 15 gr kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli.
Sastojci za nadev: 100 gr margarina sa maslacom, 100 gr sira (mekšeg).
Za premaz: 1 žumance.
Priprema: U mlaku vodu izdrobiti kvasac i dodati šećer. Kad nadođe, sipati u vanglicu, dodati jaje, belance i brašno.
Posoliti i umesiti srednje glatko testo. Pokriti i ostaviti da odmori 20 min. Izmešati margarin i sir da bude glatko. Podeliti na 4 dela.
Testo razviti u pravougaonik, pa premazati 1/4 smeše margarina i sira, preklopiti sa jedne i druge strane ka sredini i onda još jednom preklopiti (dobićete oblik rolata). Pokriti da odmori 10 minuta (prekrijte providnom folijom, kako se testo ne bi sušilo).
Ovaj postupak ponovite još tri puta. Razvučete testo, premažete sirom, presavijete, ostavite da odmara 10 minuta.
Na kraju razviti testo u pravougaonik debljine 1 cm i vaditi čašom pogačice i ređati u podmazanu tepsiju . Pokriti i ostaviti da odstoji 10 min, pa premazati žumancetom i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni C, oko 30-35 min da porumene. Ove fantastične pogačice spolja su hrskave, a unutra mekane.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEKANE, SOČNE, PUNjENE : Voćne američke palačinke - na bakin način (RECEPT/VIDEO)
01. 06. 2023. u 18:14
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)