BOMBA VITAMINA U JEDNOJ ŠERPI: Dodajte heljdine knedlice za zdravu vitaminsku čorbu (VIDEO)

Novosti online

30. 03. 2023. u 15:00

BAKA za današnji ručak ima odličan predlog za vitaminsku bombu od heljdinih knedlica

БОМБА ВИТАМИНА У ЈЕДНОЈ ШЕРПИ: Додајте хељдине кнедлице за здраву витаминску чорбу (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

VITAMINSKA ČORBA - potrebno je:

1 veza mladog luka

2 šargarepe
1 koren celera
1 zelena paprika iz zamrzivača
nekoliko cvetova karfiola i  brokolija
3 krompira
list peršuna
soli, bibera
knedlice od heljdinog brašna

Foto: Bakina kuhinja

 

VITAMINSKA ČORBA - priprema:

Na ulju propržiti seckan luk mladi i dodati na krugove šargarepu i papriku, zatim na kocke celer. To dinstati na veoma tihoj vatri.

Posle 5-6 minuta dodati krompir i malo vode. Na pola kuvanja ubaciti na kocke sečen krompir, a pred kraj cvetove karfiola i brokolija. Kuvati još dvadesetak minuta. 

U činiju staviti dve kašike heljdinog brašna i pola kašičice ulja, vrlo malo vode i zamesiti tvrđe testo, pa ga na rende izrendati kao taranu i dodati u čorbu. Kuvati još nekoliko minuta da omeknu. 

Posoliti, pobiberiti i dodati peršunov list. Naša sjajna zdrava čorbica je gotova.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)