FANTASTIČAN RECEPT: Štrudla sa čvarcima i šunkom (FOTO/VIDEO)
UKUSAN recept koji može da bude odličan predlog za doručak ili večeru
Štrudla sa čvarcima i šunkom - Sastojci:
450-500 gr brašna
100 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje
1 žumance za premazivanje
100 gr mlevenih čvaraka
100 gr šunke
Štrudla sa čvarcima i šunkom - Priprema:
U mleku razmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac nadođe, sipati u vanglu, ubaciti jaje, kiselo mleko, brašno dodavati i malo soli da testo bude glatko, ne mnogo tvrdo.
Razviti testo pola cm, pa ga premazati čvarcima i šunkom. Uviti u štrudlu i staviti u uzani pleh obloženen pek papirom.
Ostaviti pokrivenu štrudlu 20 min, pa premazati žumancetom. Rernu ugrejati na 200 stepeni pa smanjiti na 180 i peći štrudlu oko 40-45 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)
04. 03. 2023. u 09:00
SVI IH VOLIMO: Ukusne rolnice sa džemom i orasima (FOTO/VIDEO)
04. 03. 2023. u 15:00
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)