POSNI RECEPT: Kiseli kupus sa krompirom i začinima (VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2023. u 09:00

AKO nemate ideju za današnji ručak, imamo SAVRŠEN predlog

ПОСНИ РЕЦЕПТ: Кисели купус са кромпиром и зачинима (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Kiseli kupus sa krompirom - sastojci:

1 kg kiselog kupusa

600-700 g krompira
1 veća glavica crvenog luka
1 veća crvena sveža paprika
3 čena belog luka
malo luka belog u granulama
livorov list
biber, ulje
crvena mlevena paprika

Kiseli kupus sa krompirom - priprema:

Luk iseći na krupnije rezance kao i papriku i beli luk i sve to propržiti na ulju. Kupus iseći na tanke rezance, pa kad se luk proprži ubaciti kupus.

Sve lepo dinstati bez dodatka vode na tihoj vatri. Krompir skuvati, ne mora sasvim, pa ga malo prohladiti.

Foto: Bakina kuhinja

 

Kad nam se kupus izdinstao (treba oko 30 minuta) dodati alevu papriku, crvenu mlevenu, biber, može malo i ljute tucane papirke i sve izmešati.

Krompir iseći na kolutove, pouljiti, dodati malo crvene paprike i belog luka u granulama, pa uglaviti između kupusa nakoso. Staviti u rernu još 20-30 minuta da se zapeče. Uz kupus predlažem posnu čorbicu, recept na kanalu...Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana