NLO URANJA U TIHI OKEAN: Snimak u blizini Kalifornije je načinila američka ratna mornarica (VIDEO)

Novosti online

15. 05. 2021. u 18:44

NEDAVNO objavljeni snimak misterioznog letećeg objekta, koji je nastao u blizini obale Kalifornije, je autentičan, potvrdilo je američko ministarstvo odbrane.

НЛО УРАЊА У ТИХИ ОКЕАН: Снимак у близини Калифорније је начинила америчка ратна морнарица (ВИДЕО)

Arhiva

Pentagon je naveo da je snimak loptastog objekta zabeležen sa jednog od ratnih brodova mornarice i da je istraga u toku.

Snimak je objavio poznati američki filmski umetnik DŽeremi Korbel. Na zrnastom snimku načinjenom infracrvenom kamerom, vidi se okrugli objekat kako lebdi iznad okeana pre nego što padne u vodu.

Nedugo pošto je video počeo da cirkuliše društvenim mrežama, iz Pentagona su potvrdili njegovu autentičnost.

​-Mogu da potvrdim da je video snimio pripadnik mornarice i da je u toku istraga o tom slučaju, saopštila je Susan Gof, portparolka mornarice.

Istragu o ovom slučaju vodi specijalna grupa za neidentifikovane fenomene u vazduhu (UAPTF) formirana kao deo obaveštajnih struktura Pentagona.

Na snimku se čuju i glasovi mornara, koji su veoma iznenađeni onim što vide, a jedan od njih govori drugom da zabeleži mesto gde je objekat pao u okean.

DŽeremi Korbel, koji se pored umetnosti, bavi i pravljenjem dokumentaraca o NLO, tvrdi da je video snimljen blizu San Dijega 2019. godine. Kako kaže, snimak je nastao u komandnom centru ratnog broda „Omaha“.

​On je objavio i navodne zapisnike sa vojnog sastanka o tom pitanju, na kojima se vidi da su pokušaji da se olupina objekta nađe u vodi posle pada bili bezuspešni, prenosi RT.

Pentagon je ranije saopštio da je ukinuo svoj program za praćenje NLO, ali je prošle godine, u izveštaju Senatu, objavljeno kako je taj posao nastavilo drugo telo, UAPTF. Senat je tom telu naložio da objavi svoje izveštaje o NLO do juna.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)