GANC POZVAO REZERVNE POGRANIČNE ČETE: "Velika pojačanja biće hitno poslata da uvedu zakon i red"

Tanjug

13. 05. 2021. u 10:24

IZRAELSKI ministar odbrane Beni Ganc naredio je da 10 rezervnih četa pogranične patrole bude pozvano da pomogne policiji u sprečavanju sukoba u arapsko-jevrejskim gradovima širom zemlje.

ГАНЦ ПОЗВАО РЕЗЕРВНЕ ПОГРАНИЧНЕ ЧЕТЕ: Велика појачања биће хитно послата да уведу закон и ред

FOTO: EPA

U saopštenju iz Gancovog kabineta se ističe da on neće dozvoliti da vojnici izraelskih Odbrambenih snaga obavljaju poslove policije u gradovima, ali da će policiji pružiti logističku pomoć, prenosi Tajms of Izrael.

Ganc je istakao de je u zemlji vanredna situacija i da će velika pojačanja biti hitno poslata da uvedu zakon i red.

- Prošle noći sam se sastao sa 30 lidera arapskih vlasti, a danas ću imati susrete sa predstavnicima arapske i jevrejske javnosti kako bi se situacija smirila i prestale podsticanje i agitovanje koje razara izraelsko društvo - naveo je Ganc.

Dok traje međusobno raketiranje Izraelaca i Palestinaca, u mešovitim gradovima u Izraelu sve je više sukoba između pripadnika dva naroda, a veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je da linčuje danas jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)