EU ULOŽILA PROTEST ZBOG SANKCIJA MOSKVE: Čižov dobio poziv, pobuna zbog proteranih diplomata

Tanjug

03. 05. 2021. u 20:25

EVROPSKA unija pozvala je danas ruskog ambasadora u Briselu Vladimira Čižova kako bi mu izrazila protest zbog mera koje je Moskva preduzela protiv osam zvaničnika kao odgovor na sankcije EU.

ЕУ УЛОЖИЛА ПРОТЕСТ ЗБОГ САНКЦИЈА МОСКВЕ: Чижов добио позив, побуна због протераних дипломата

Foto: Printscreen

- Stalni predstavnik Rusije u Evropskoj uniji Vladimir Čižov pružio je objašnjenja Evropskoj komisiji i Evropskoj službi za spoljne poslove u vezi sa merama Moskve koje su preduzete kao odgovor na jednostrane akcije Brisela i naglasio važnost poboljšanja bilateralnih odnosa - navodi se u saopštenju Stalne misije Rusije u EU, prenosi TAS S.

Prošle nedelje je rusko Ministarstvo spoljnih poslova zabranilo ulazak u zemlju za osam zvaničnika EU, a na „crnoj listi“ su se, između ostalih, našli predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli, zamenica predsednika Evropske komisije Vera Jurova i Žak Mer član francuske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Moskva je navela da je ta mera uvedena kao odgovor na sankcije EU za ulazak ruskih zvaničnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku