VAŠINGTON HOĆE PREDNOST PRVOG NUKLEARNOG UDARA: Zaharova otkrila čemu se nada Pentagon u skorijoj budućnosti

Novosti online

03. 05. 2021. u 12:19

SJEDINJENE Američke Države u vojnoj sferi računaju na devalvaciju ruskog nuklearnog potencijala odvraćanja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ВАШИНГТОН ХОЋЕ ПРЕДНОСТ ПРВОГ НУКЛЕАРНОГ УДАРА: Захарова открила чему се нада Пентагон у скоријој будућности

Foto: Printscreen

- U isto vreme Amerikanci razvijaju svoje vojno-kosmičke mogućnosti i prave nenuklearno naoružanje za brz i veoma precizan napad - primetila je Zaharova.  

Ona je podsetila da su Sjedinjene Američke Države jednostrano napustile Sporazum o protivraketnoj odbrani i od tada je Vašington počeo da raspoređuje širom sveta globalni sistem protivraketne odbrane koji se sastoji od mobilnog i stacionarnog protivraketnog oružja.

- Pod izmišljenim izgovorima, kopneni protivraketni sistemi se raspoređuju u neposrednoj blizini granica Rusije. Aktivno razvijaju pomorsko naoružanje, koje se redovno pojavljuje u blizini obale Rusije - dodala je ona.

Prema njenim rečima, pokušaji američke vlade da predstave globalni sistem kao odbrambeni projekat "nisu ništa više od dimne zavese". Zaharova je uverena da Vašington želi da stekne prednost time što će prvi moći da izvede nuklearni napad.

Ranije je agencija "Blumberg" saopštila da Pentagon planira da izdvoji skoro 18 milijardi dolara za razvoj, proizvodnju i održavanje raketnih presretača iz Severne Koreje ili Irana, što će biti prva velika odbrambena nabavka administracije predsednika DŽoa Bajdena.

Bela kuća planira da napravi 31 presretač, uključujući deset koji su planirani za testiranje. Oni će se nalaziti u bazama na Aljasci, a svaki će koštati približno 498 miliona dolara.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Pera Zvrk

03.05.2021. 13:16

Ne Marija USA nikada nece smeti da napadne Rusiju ali ponavljam nikada!!!U slucaju napada oni znaju da bi to bio i njihov kraj i verovatno kraj ovakovog covecanstva kakvog ga danas poznajemo!!!!

Goran

03.05.2021. 13:57

Sve simulacije već 20 godina govore da nuklearni napad sa efektom totalnog uništenja nije moguć na teritoriji Rusije. Statistika još kaže da ruske oružane snage posle prvog napada mogu još narednih 30 godina da kordinišu precizno udare dok za uništenje USA je potrebno pogoditi 3 cilja i konjiokradice više ne postoje...

bratko

03.05.2021. 14:38

Za spas Rusije Mariju Zaharovu za predsednika.Putinu odgovara uloga popa,popustljiv samo trazi dijalog mir.U prikazu stvarnosti to izgleda...Ovce traze dialog sa vukovima.

raca

03.05.2021. 18:11

Oće to ali malo sutra a možda ni tad.Sve se lepo odvija u ludoj glavi ali samo kad razmišljaš dup.... a ne glavom , e ameri tako rade pa kad se us... onda će shvatiti čime su razmišljali ali kasno

Don Kihot

04.05.2021. 00:40

Meni ovo satanisanje u vidu izolacije Rusije navodi na pomisao da tako usmeravaju Moskvu na prinudnu saradnju sa Kinom a isto se desilo i Iranu... Ne bi trebalo smetnuti s uma da je Kina 2000.godine počela svoj uspon zahvaljujući SAD i kapitalom čiji je vlasnik duboka država...