KORIDA PONOVO U MADRIDU: Hiljade ljubitelja prisustvovalo borbi u areni

Tanjug

02. 05. 2021. u 19:51

NA hiljade španskih ljubitelja koride danas je pozdravilo matadore koji su se vratili u madridsku arenu “Las Ventas” kako bi se borili protiv bikova, prvi put otkako je počela pandemija kovida-19, javlja Rojters.

КОРИДА ПОНОВО У МАДРИДУ: Хиљаде љубитеља присуствовало борби у арени

Foto: Tviter

Posetioci su morali da nose zaštitne maske i da sede na obeleženim sedištima, između kojih je bio razmak kojim se poštovala socijalna distanca.

Navijači su gledali kako se matadori bore protiv sedam bikova, a događaj je bio humanitarnog karaktera, kako bi se sakupio novac za matadore koji su dugo bez posla, ali i radnike koji rade pri koridi.

Skoro sve španske arene su zatvorene godinu dana zbog restriktivnih mera, zbog čega su kontroverzni spektakl i matadori upali u finansijsku krizu.

Borbi sa bikovima danas je prisustvovalo 6.000 ljudi, što je 40 odsto popunjenosti kapaciteta arene.

Današnjem događaju su prisustvovali najpoznatiji španski matadori, koji su zabavljali privlegovane fanove - samo retki su uspeli dođu do ulaznica.

Rojters dodaje da su Španci "podeljeni po pitanju krvavog spektakla" - neki ga smatraju umetnošću, dok drugi misle da je okrutan.

Popularnost koride je opala prethodnih godina, jer je naišla na veliki otpor aktivista za prava životinja i pojedinih levičarskih pokreta, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!