VAŠINGTON RAZMEŠTA NOVE NUKLEARNE SISTEME: Zaharova - Tektonske promene na polju evropske bezbednosti, a SAD ćute

Tanjug

21. 04. 2021. u 21:44

VAŠINGTON se namerno ne oglašava povodom planova o razmeštanju novih nuklearnih sistema, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom objavljivanja izveštaja Stejt departmenta naslovljenog sa: "Pridržavanje i usklađenost sa kontrolom i neširenjem naoružanja i sporazumom o razoružanju u 2021. godini".

ВАШИНГТОН РАЗМЕШТА НОВЕ НУКЛЕАРНЕ СИСТЕМЕ: Захарова - Тектонске промене на пољу европске безбедности, а САД ћуте

Foto: Printskrin

- U izveštaju se ne pominju ''tektonske promene'' na polju evropske bezbednosti nastale kao posledica širenja vojno-strateške infrastrukture NATO prema granicama Rusije i planovima SAD da rasporede nove sisteme nuklearnog naoružanja - ukazala je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je ocenila da su američke optužbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružanja neosnovane i da služe da se prikriju destruktivne aktivnosti Vašingtona istakavši da rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup stejt departmenta - ciničan.

- Ozbiljna analiza stanja u ovoj sferi zamenjena je neprikladnim pokušajima da se optužuje Rusija iako Moskva čuva sve svoje ne-strateško nuklearno naoružanje na svojoj teritoriji - predočila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest