JOŠ SNAŽNIJI ODGOVOR MOSKVE: Rusija proteruje 20 čeških diplomata!

Novosti onlajn

18. 04. 2021. u 21:04

RUSIJA je kao odgovor na proterivanje 18 ruskih diplomata iz Praga proglasila 20 zaposlenih u ambasadi Češke u Moskvi za persone non grata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

ЈОШ СНАЖНИЈИ ОДГОВОР МОСКВЕ: Русија протерује 20 чешких дипломата!

Foto: Piksabej

Rusija je kao odgovor na proterivanje 18 ruskih diplomata iz Praga proglasila 20 zaposlenih u ambasadi Češke u Moskvi za persone non grata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Diplomate će morati da napuste teritoriju Rusije do kraja 19. aprila.

U saopštenju se ističe da je ambasadoru Češke, koji je večeras pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, izjavljen snažan protest u vezi sa neprijateljskim postupkom čeških vlasti prema osoblju ruske diplomatske misije u Pragu.

Premijer Češke Andrej Babiš saopštio je u subotu da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Gamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata. 

Posle toga je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila da će Rusija u najskorije vreme objaviti recipročne mere za proterivanje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Češkoj.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)