AUSTRALIJA OTVARA GRANICE ZA VAKCINISANE: ko primi dozu moći će da izađe iz zemlje

Novosti online

16. 04. 2021. u 08:27

AUSTRALIJA će razmotriti postupno otvaranje svojih međunarodnih granica kako bi stanovnicima koji su potpuno vakcinisani protiv kovida-19 omogućili putovanje u inostranstvo, izjavio je australijski premijer Skot Morison.

АУСТРАЛИЈА ОТВАРА ГРАНИЦЕ  ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: ко прими дозу моћи ће да изађе из земље

Foto: Gradska uprava Požarevac

Australija je u martu prošle godine zatvorila svoje međunarodne granice što je pomoglo da se izbegne veliki broj zaraženih kakav je viđen u drugim zemljama. Dosad su imali nešto više od 29.400 slučajeva kovida-19 i 910 smrtnih slučajeva.

Australijski državljani i stalni stanovnici ne mogu trenutno da napuste zemlju zbog korona virusa, osim ako iz nekog razloga nisu izuzeti od te mere, dok putnici koji se vraćaju iz inostranstva moraju da provedu dve nedelje u karantinu u hotelu o svom trošku. - Prvi cilj je da se stanovnicima koji su vakcinisani omogući kretanje i putovanje, posebno u važne svrhe - rekao je Morison.

- To znači da bi oni koji primili vakcinu mogli da putuju u inostranstvo zbog poslovnih i ličnih hitnih slučajeva, a po povratku bi proveli karantin kod kuće. Bilo kakvo takvo otvaranje ne bi se dogodilo pre vakcinisanja ranjivih ljudi, jer bi putnici po povratku mogli da donesu najmanje 1.000 novih slučajeva nedeljno u zemlju. U ponedeljak će se otvoriti tzv. putnički balon" između Australije i Novog Zelanda, jedan od prvih takvih sporazuma od pojave pandemije.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!