AUTOMAT U RUKE I PRAVO U DONBAS: Bivši šef Pentagona zveckao oružjem, pa dobio moćan odgovor

Novosti online

14. 04. 2021. u 15:45

BUGARSKI novinar i voditelj Bugarskog nacionalnog radija Petar Volgin dao je neobičan predlog kako da se Amerikanci „odviknu“ od razmeštanja vojske u inostranstvu.

АУТОМАТ У РУКЕ И ПРАВО У ДОНБАС: Бивши шеф Пентагона звецкао оружјем, па добио моћан одговор

Foto: Depositphotos/Printscreen

Bivšeg šefa Pentagona Marka Espera, koji je predložio da se u Bugarskoj i Rumuniji rasporede vojnici u cilju suprotstavljanja Rusiji, Volgin je nazvao „tipičnim bezobrazlukom“.

Takvu reakciju novinara izazvao je intervju koji je bivši američki ministar odbrane dao Rojtersu, u kojem je izjavio da bi SAD trebalo da razmeste više trupa duž Crnog mora kako bi se suprotstavile potencijalnoj „agresiji“ Rusije u svetlu rastućih tenzija između Moskve i Vašingtona.

Esperov predlog da se američke trupe rasporede u Bugarskoj naljutio je bugarskog novinara.

- Evo kako treba postupati sa takvim primercima. Treba mu dati automat i spustiti ga u Donbas. Pa neka se tamo tuče sa ustanicima do mile volje. Uveren sam da bi mu za svega nekoliko minuta iz glave nestale bilo kakve misli o razmeštanju trupa bilo gde. Ako bi preživeo, naravno - napisao je novinar na svojoj Fejsbuk stranici.

U medijima se prošle godine pojavila informacija da bi Sjedinjene Američke Države mogle da premeste deo svojih snaga bliže Rusiji. Među potencijalnim zemljama pominjana je i Bugarska.

Bugarski Atlantski savet je takvu mogućnosti više puta podržao i skretao pažnju na to da nova generacija zemlje „ima čvrstu nameru da se izbavi od zavisnosti od Rusije“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere