TURSKA OSTAJE BEZ DRONOVA? Kanada zabranila izvoz komponenti za "Bajraktara" zbog rata na Kavkazu

Tanjug

12. 04. 2021. u 22:17

KANADA je danas zabranila izvoz dronova u Tursku nakon što je zaključila da su ovu opremu koristile azerbejdžanske snage koje se bore protiv Jermenije u regionu Nagorno-Karabaha, izjavio je ministar spoljnih poslova Mark Garno.

ТУРСКА ОСТАЈЕ БЕЗ ДРОНОВА? Канада забранила извоз компоненти за Бајрактара због рата на Кавказу

Foto: Depositphotos/Printscreen

Rojters prenosi da je Garno izjavio kako ovakva upotreba nije u skladu s kanadskom spoljnom politikom, kao ni uveravanjima koje je ranije dala Turska i dodao da je tokom dana izrazio zabrinutost u razgovoru sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom.

Agencija navodi da je Otava suspendovala dozvole prošlog oktobra kako bi mogla da razmotri tvrdnje da su azerbejdžanski dronovi korišćeni u sukobu bili opremljeni sistemima za snimanje i ciljanje koje je napravila kanadska filijala kompanije "L3Harris Tehnologies".

Rojters prenosi da se povodom odluke Otave ranije danas oglasilo i tursko ministarstvo spoljnih poslova koje je potvrdilo da je Čavušoglu pozvao Kanadu da preispita ograničenja za svoju odbrambenu industriju i da je izrazio zabrinutost zbog stava ove zemlje kada je u pitanju izvoz u Tursku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)