UKRAJINCI U PANICI ZBOG ESKALACIJE: Šef diplomatije okreće telefone kolega sa Zapada, sukob se zaoštrava

Novosti online

11. 04. 2021. u 21:08

ŠEFOVI diplomatija evropskih država izrazili su solidarnost sa Kijevom zbog situacije u Donbasu, tvrdi zvanični predstavnik ukrajinskog spoljnopolitičkog resora Oleg Nikoljenko.

УКРАЈИНЦИ У ПАНИЦИ ЗБОГ ЕСКАЛАЦИЈЕ: Шеф дипломатије окреће телефоне колега са Запада, сукоб се заоштрава

Ukrajinski vojnici / Foto AP

Portparol ukrajinskog MIP-a napisao je na fejsbuku da je ministar Dmitrij Kuleba obavio 16 telefonskih razgovora sa kolegama iz SAD, Kanade, Francuske, Velike Britanije i drugih evropskih država, kao i sa predstavnicima EU i generalnim sekretarom OEBS-a.

Ukrajina je dobila snažan signal solidarnosti od međunarodnih partnera. Sve više države odlučno saopštava da podržava teritorijalnu celovitost i suverenitet Ukrajine usled eskalacije situacije sa Rusijom u sferi bezbednosti - napisao je Nikoljenko.

On je dodao da su Kijevu podršku dali i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima