TEŠKE OPTUŽBE: Bela kuća tvrdi - Ruske vlasti su odgovorne za zdravlje Navaljnog

Tanjug

07. 04. 2021. u 21:03

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ: Бела кућа тврди - Руске власти су одговорне за здравље Наваљног

Foto: EPA

BELA kuća je danas saopštila da su veoma uznemirujući izveštaji o tome da se zdravstveno stanje zatvorenog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog pogoršava i pozvala je ruske vlasti da se postaraju za njegovu bezbednost i zdravlje.

- Uznemiruju nas izveštaji da se zdravlje gospodina Navaljnog pogoršava. Pozivamo ruske vlasti da preduzmu sve potrebne mere kako bi osigurale njegovu bezbednost. Sve dok je u zatvoru, ruska vlada je odgovorna za njegovo zdravstveno stanje - rekla je na konferenciji za štampu portparolka Bele kuće DŽen Psaki, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su advokati Navaljnog, koji inače štrajkuje glađu, rekli danas da se njegovo zdravstveno stanje pogoršava i da mu je dijagnostikovana kičmena kila, te da je bio negativan na korona virus nakon što je dobio simptome respiratorne infekcije.

Navaljni je, naime, ranije rekao da je imao temperaturu 38,1 i jak kašalj, kao i da su trojica od 15 zatvorenika iz njegovog okruženja u zatvoru u regionu Vladimir hospitalizovana jer se sumnja da imaju tuberkulozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)