NAPETO NA GRANICAMA DONBASA: Ukrajinske snage u punoj borbenoj gotovosti

Novosti online

15. 03. 2021. u 20:54

JEDINICA ukrajinskih snaga bezbednosti u Donbasu dovedene su u punu borbenu gotovost, piše ukrajinska „Strana.ua“ pozivajući se na izvore u vojsci.

НАПЕТО НА ГРАНИЦАМА ДОНБАСА: Украјинске снаге у пуној борбеној готовости

Foto: AP Photo/Sergei Grits

- Primirje je u stvari završeno krajem januara. Ko je počeo prvi niko neće reći. Dejstva s one strane su svake noći. S naše strane isto - rekao je izvor portala.

Prema rečima izvora, vojska se vratila na položaje iz 2018. godine, odnosno pre povlačenja, a rastojanje između sukobljenih strana njih je 400-700 metara.

- U rovovima se svakodnevno sprovode inspekcije iz komande. Štaviše, oni ne proveravaju poštovanje uslova primirja, kao ranije, nego snabdevanje municijom, spremnost i upotrebljivost opreme i naoružanja - dodao je izvor.

Dodao je da iz komande zapravo ne žele da puste vojnike na odsustvo, te da, prema njegovim rečima, to govori o pripremama za ofanzivu ili pretnji napadom.

Izvor u Ministarstvu odbrane Ukrajine, sa svoje strane, rekao je da je Generalštab razvio nekoliko opcija za "povratak nekontrolisanih teritorija".

- Postoji nekoliko opcija za razvoj događaja, odnosno nekoliko osnovnih planova je spremno za njih. Sada postoji ozbiljna prednost na strani Oružanih snaga Ukrajine. Odnosno, sada postoje svi uslovi da se u Ukrajinu vrati značajan deo nekontrolisanih teritorija - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu