OCENA IZ MOSKVE: NATO ide putem konfrontacija prema Rusiji - „Severni tok 2“ nije tema za Alijansu

Novosti onlajn

25. 03. 2021. u 21:31

NATO ide putem konfrontacije prema Rusiji, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

ОЦЕНА ИЗ МОСКВЕ: НАТО иде путем конфронтација према Русији - „Северни ток 2“ није тема за Алијансу

Foto AP

Stalno se traže novi argumenti koji nemaju veze sa realnošću kako bi se javnom mnjenju na Zapadu dokazalo da su okretanje NATO ka istoku i dodatni vojni napori na istočnom krilu opravdani i u skladu sa interesima bezbednosti tog pakta.

- Jedna stvar je očigledna: da NATO ide putem konfrontacije prema Rusiji. NATO ne može da izbegne to da svoju svrhu u novim uslovima bezbednosti pronađe bez pretnji sa Istoka - rekao je Gruško novinarima.

Podsetimo, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je ranije izjavio da odnosi Rusije i NATO ostaju složeni  i da je NATO uznemiren zbog „agresivnog“ ponašanja Rusije.

Prema njegovim rečima, Rusija navodno destabilizuje situaciju u susednih državama, uključujući Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju, a takođe jača vojnu moć od Baltičkog do Crnog mora i od Bliskog istoka do Sredozemlja, kao i na Arktiku.

Gruško je reagovao i na izjavu Stoltenberga da u NATO postoje nesuglasice po pitanju projekta „Severni tok 2“ ali da Alijansa može da bude platforma za razmatranje tog pitanja.

Gruško kaže da NATO nikakve veze nema sa projektom gasovoda.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a