AKO NATO NAPADNE, TEŠKO NJIMA: Ruski pukovnik otkrio koja Srbiji susedna zemlja može biti zasuta ruskim "Iskanderima"

Novosti online

08. 03. 2021. u 13:59

АКО НАТО НАПАДНЕ, ТЕШКО ЊИМА: Руски пуковник открио која Србији суседна земља може бити засута руским Искандерима

Foto: Depositphotos/Printscreen

RUSIJA može da napadne Rumuniju nuklearnim "Iskanderima" u slučaju raketnog udara na poluostrvo Krim. Sprovođenje takvog scenarija nagovestio je ruski vojni stručnjak, bivši pukovnik Viktor Baranec.

Pre izvesnog vremena, Sjedinjene Države su u Rumuniji rasporedile osamnaest raketnih sistema M142 HIMARS. Tehničke mogućnosti ovih sistema omogućavaju im da gađaju teritoriju Krima.

Kao što je primetio Viktor Baranec, Rusija Rumuniju smatra punopravnom članicom NATO alijanse i u skladu s tim će postupiti protiv nje, ako bude potrebno, prenosi PolitRusija.

Ranije u ponedeljak objavljeno je da je The National Interest predvideo da će Rusija biti izuzetno oštra u odgovoru Amerikancima u slučaju napada balističkim raketama srednjeg dometa, čak i onima naoružanim konvencionalnim bojevim glavama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Brk

08.03.2021. 21:14

To smo znali još kada je neko od Rumunskih politicara za sitne pare postavio metu na čelo svom narodu okrenutu ka istoku tj Rusiji prihvatajući da postavi americke raketne sisteme na svojoj tetitoriji.Očekujem najezdu Rumuna na severnu Srbiju.