PANIKA I OŠTEĆENE KUĆE: Zemljotres jačine 6,3 stepeni pogodio grčki region Tesaliju

Z. ŠIMUNEC, dopisnik iz Atine

03. 03. 2021. u 23:10

ZEMLjOTRES snage 6,3 stepeni po Rihterovoj skali, dogodio se danas u regionu Tesalije, 16 kilometara od Elasone, mesta u blizini Larise.

ПАНИКА И ОШТЕЋЕНЕ КУЋЕ: Земљотрес јачине 6,3 степени погодио грчки регион Тесалију

Foto "Tviter"

Epicentar zemljotresa bio je na dubini 7,8 kilometara, na mestu poznatom po čestim potresima, 23 kilometra od administrativnog centra Tesalije, Larise.

Prema prvim informacijama sa lica mesta, nema povređenih, vidljiva su oštećenja na zgradama u Elasoni i Larisi, ali još nema detaljnih informacija o stanju starih kuća u okolnim selima. Posle prvog, osetilo se još nekoliko zemljotresa, od kojih je najjači bio 4,9 Rihtera, a iz Geodinamičkog instituta u Atini najavljuju da su mogući novi potresi.

Pacijenti Univerzitetske bolnice u Larisi su napustili bolničke sobe, a studenti su prekinuli nastavu. Zaposleni su izašli na ulice i zauzeli mesta u gradskim parkovima.

Elasoni, Foto "Tviter"

Gradonačelnik Elasone je izdao naredbu da sutra škole ostanu zatvorene, a isto važi za sve javne ustanove koje imaju vidljiva oštećenja na fasadama.

Prilično snažno pomeranje tla izazvalo je paniku u nekoliko gradova centralne Grčke.

Pored Elasone i Larise, na ulice su izašli i stanovnici Kardice, Trikale, Volosa, Kalabake, Kozanija, a čak se i u Janini, kao i u višim delovima Soluna, osetio zemljotres.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest