OTROVANI LOŠOM HRANOM: Branili Kapitol, a hranili ih nekuvanim mesom sa opiljcima metala

Tanjug

03. 03. 2021. u 15:15

VIŠE od deset vojnika Nacionalne garde koji su branili Kapitol tokom inauguracije novog predsednika SAD DŽoa Bajdena se razbolelo nakon što su jeli loše pripremljenu hranu, a u nekim obrocima su pronađeni i komadi metala.

ОТРОВАНИ ЛОШОМ ХРАНОМ: Бранили Капитол, а хранили их некуваним месом са опиљцима метала

Foto: EPA

Vodnik iz Mičigenske nacionalne garde koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da se više od deset gardista požalilo na bolove u stomaku, jer meso nije bilo dovoljno skuvano, preneo je NJujork post.

"Juče smo, na primer, našli 74 različita mesna obroka sa sirovom govedinom unutra", rekao je vodnik za WXYZ i pokazao fotografije na kojima se vidi kako je meso potpuno sirovo u sredini i dodao da su vojnici našli metalne parčiće u hrani.

Foto: EPA

 

Nekuvana jela koja na prvi pogled izgledaju dobro spolja su još opasnija ako stoje više od četiri sata na sobnoj temperaturi pre nego što su poslužena, dodao je narednik.

Iako su imali veliku ulogu u čuvanju bezbednosti Kapitola od pretnji domaćih ekstremista, gardisti su bili izuzetno slabo hranjeni, požalio se narednik.

Jedan vojnik se požalio prošlog meseca da se nekoliko vojnika razbolelo posle tih obroka, a neki su i povraćali, preneo je Detroit njuz.

"Moral je vrlo loš: mnogi od nas smo služili vojsku u inostranstvu i ne možemo da verujemo kakvu hranu su nam dali", požalio se on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)