POČINJE SUĐENJE U HONG KONGU: Okupljaju se demonstranti, Kina neće ustuknuti pred nasiljem

Tanjug

01. 03. 2021. u 22:49

RIZIKUJUĆI hapšenje, stotine demonstranata su se okupile danas ispred suda u Hongkongu gde je počeo proces četrdesetsedmorici opozicionara optuženih za subverziju po novom kineskom zakonu o nacionalnoj bezbednosti.

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ У ХОНГ КОНГУ: Окупљају се демонстранти, Кина неће устукнути пред насиљем

Foto Tanjug AP

Današnji protest je bio najveći u poslednjih nekoliko meseci, a okupljeni su uzvikivali zabranjeni slogan "Oslobodite Hongkong. Revolucija našeg vremena".

Tužilaštvo je optužilo 47-oricu opozicionara za učešće u "masivnoj i dobro organizovanoj subverzivnoj šemi protiv vlade Hongkonga", organizovanje i učestvovanje na nezvaničnim primarnim izborima u julu prošle godine.

Parlamentarni izbori u Hongkongu trebalo je da budu održani u septembru, ali su zbog pandemije korona virusa odloženi do daljnjeg.

Odbrana optuženih tvrdi da će tužba biti upamćena kao "izazov fer izborima u Hongkongu" i iznela kritike na račun tužilaštva zbog "podizanja optužnice bez dovoiljno dokaza".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)