PENTAGON SMANJIO POMOĆ UKRAJINI: Postavili uslov - evo šta moraju da urade kako bi dobili ostatak novca

Tanjug

01. 03. 2021. u 22:41

ПЕНТАГОН СМАЊИО ПОМОЋ УКРАЈИНИ: Поставили услов - ево шта морају да ураде како би добили остатак новца

Foto: EPA

PENTAGON je danas saopštio da će Ukrajini uputiti paket vojne pomoći u vrednosti od 125 miliona dolara, od ukupno 275 miliona dolara, koliko je Kongres za tu zemlju izdvojio u budžetu za ovu godinu.

U saopštenju se navodi da vojna pomoć u vrednosti od preostalih 150 miliona dolara neće biti dostavljena dok Stejt department i ministarstvo odbrane ne utvrde da je Ukrajina ove godine "postigla značajan napredak u ključnim reformama u oblasti odbrane", prenosi AP.

Dodaje se da američko ministarstvo odbrane ohrabruje Ukrajinu da nastavi da sprovodi reforme koje jačaju civilnu kontrolu vojske, promovišu povećanu transparentnost i odgovornost u odbrambenoj industriji i nabavkama, i modernizuju odbrambeni sektor u drugim ključnim oblastima u skladu sa principima i standardima NATO.

Odobrena pomoć uključuje dva patrolna broda za odbranu teritorijalnih voda Ukrajine, radare za odbijanje artiljerije, podršku za satelitske snimke i analizu sposobnosti, kao i opremu za podršku vojno-medicinskom lečenju i postupcima evakuacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)