NOVI POTRESI U JERMENIJI: Pašinjan smenio načelnika Generalštaba

Novosti online

25. 02. 2021. u 09:57

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan smenio je načelnika Generalštaba Oružanih snaga, general-pukovnika Onika Gasparjana koji je zajedno sa 40 visokih oficira zatražio njegovu ostavku.

НОВИ ПОТРЕСИ У ЈЕРМЕНИЈИ: Пашињан сменио начелника Генералштаба

Foto: UNTV via AP

- Danas sam doneo odluku da smenim načelnika Generalštaba i njegovog prvog zamenika. Ministar odbrane već sprema odgovarajuću odluku o imenovanju novog šefa Generalštaba i njegovog zamenika - saopštio je Pašinjan u obraćanju naciji.

On je saopštio da će razlog za smenu visokih vojnih zvaničnika saopštiti na centralnom trgu u Jerevanu, gde je pozvao svoje pristalice na miting.

- Sada je najvažniji zadatak - sačuvati građansku i narodnu vlast - dodao je premijer.

Ranije je Generalštab vojske Jermenije zatražio ostavku premijera Nikole Pašinjana. On je to nazvao pokušajem vojnog udara.

- Premijer i Vlada Jermenije nisu u stanju da donose adekvatne odluke u ovoj kriznoj i sudbonosnoj za jermenski narod situaciji. U vezi sa nastalom situacijom Oružane snage Jermenije zahtevaju ostavku premijera i Vlade Jermenije, istovremeno upozoravaju na uzdržanost od primene sile protiv naroda, čija deca su poginula, braneći otadžbinu i Karabah - navodi se u saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Jermenije.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije