LUKAŠENKO POBEDNIK! Tihanovska priznala: Izgubili smo bitku

Novosti online

21. 02. 2021. u 14:16

ЛУКАШЕНКО ПОБЕДНИК! Тихановска признала: Изгубили смо битку

Novosti

BELORUSKA opozicija je „izgubila ulicu“, izjavila je kandidat za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska u intervjuu „Le Temps“.

- Moram da priznam da smo izgubili ulicu, nemamo mogućnosti da se borimo sa nasiljem režima protiv demonstranata. Oni imaju oružje, imaju silu, tako da, u ovom trenutku, čini se da smo izgubili. Znam da su Belorusi umorni od toga da se plaše - rekla je Tihanovska.

Foto: EPA

Prema njenim rečima, stanovnici Belorusije su očekivali brzo rešavanje političke situacije, ali „povratak demokratiji“ je zahteva više vremena, nego što se očekivalo.

Ona je dodala da je strategija opozicije, da se „bolje organizuju kako bi se vršio stalni pritisak na režim, sve dok ljudi ponovo budu spremni da izađu na ulice, možda, u proleće“.

Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

eks

21.02.2021. 18:03

Kada ne prodje plan zapadnjaka, onda njihovi korisni idioti postaju toalet papir. To se upravo sada dešava Tihanovskoj. Ostaje samo da čeka kada će njeni sponzori ići u toalet . Ona će svakako biti upotrebljena .