VELIKA BRITANIJA POČELA SA KAŽNJAVANJEM: Četiri putnika će platiti 11.500 evra jer nisu prijavili da dolaze iz visokorizičnih zemalja

Tanjug

16. 02. 2021. u 16:18

ČETIRI putnika su kažnjena sa po 10.000 funti (11.500 evra) pošto nisu prijavili vlastima da dolaze iz zemalja koje su na crvenoj listi Velike Britanije.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПОЧЕЛА СА КАЖЊАВАЊЕМ: Четири путника ће платити 11.500 евра јер нису пријавили да долазе из високоризичних земаља

Foto: Tanjug/AP Photo

Carina je zaustavila putnike na aerodromu kod Birmingema, saopštila je policija Vest Midlendsa, a preneo list San.

Od ponedeljka važi pravilo da putnici koji dolaze iz 33 visokorizične zemlje moraju da ostanu u karantinu deset dana i da snose troškove hotela od 1.750 funti (2.000 evra).

Na crvenoj listi Velike Britanije su Portugalija, Brazil i Južna Afrika, između ostalih, dok Srbija ne spada u visokorizične zemlje.

Još se ne zna iz kojih zemalja su doputovali kažnjeni putnici, ali se veruje da su stigli odvojeno.

Aerodrom kod Birmingema je jedan od pet u Engleskoj koji imaju hotelski karantin.

Ukoliko putnik napusti hotel pre isteka desetog dana, moraće da plati 5.000 funti, međutim, zavisno od okolnosti, ta suma može da bude i 10.000 funti, kao u slučaju četvoro putnika koji su prećutali da dolaze iz visokorizičnih zemalja.

Takođe, svako ko u formularu prilikom dolaska ne napiše da je boravio u zemljama sa crvene liste može da dobije i do deset godina zatvora.

Gosti hotelskog karantina moraju da ostanu u sobama i da se ne mešaju ni sa kim, kao i da budu pod nadzorom obezbeđenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!