JOŠ JEDNA EVROPSKA ZEMLJA PLANIRA "KOVID PASOŠE": Putnici će potvrde o vakcinaciji moći da koriste već od marta?

Novosti online

13. 02. 2021. u 17:48

MINISTRI vlade Velike Britanije podržali su upotrebu potvrda o vakcinaciji za Britance koji žele da putuju u inostranstvo ove godine. I dalje nije poznato da li će se takve potvrde tražiti od putnika koji žele da uđu u Britaniju.

ЈОШ ЈЕДНА ЕВРОПСКА ЗЕМЉА ПЛАНИРА КОВИД ПАСОШЕ: Путници ће потврде о вакцинацији моћи да користе већ од марта?

Foto: Tvitter/Printskrin

Potvrde će služiti kao dokaz o primljenoj vakcini protiv korona virusa i razviće ih britanska vlada, sledeći slične planove koje su već donele Grčka, Španija, Poljska, Portugal, Island, Danska, Švedska...

Odluka je doneta u trenutku kada se očekuje dogovor o sistemu putovanja na međunarodnom nivou i dok se sve više zemalja odlučuje da potvrde o vakcinaciji, takozvane "kovid pasoše", uvede na nacionalnom nivou.

Udruženje aviokompanija IATA održalo je razgovore sa britanskom vladom o svojoj aplikaciji TravelPass, koja bi mogla da funkcioniše kao potvrda, prenosi "Telegraf", dodajući da je britansko ministarstvo saobraćaja bilo "veoma zainteresovano".

Putnici bi morali da preuzmu aplikaciju kao dokaz o svojoj vakcinaciji ili bi avio-kompanije mogle da koriste postojeću IATA tehnologiju i uključe je u svoje aplikacije.

Druge potencijalne metode za dokazivanje vakcinacije uključivale bi QR kodove i skeniranje softvera za prepoznavanje lica na aerodromima.

Kako prenosi "Dejli mejl", "kovid pasoši" bi u Britaniji mogli da budu u upotrebi već od marta.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024