RIM UPOZORAVA: Opasnost od engleskog soja virusa

Tanjug

16. 02. 2021. u 10:33

PRVI put nakon četiri meseca u Italiji broj trenutno zaraženih od kovida-19 je ispod 500 hiljada, saopštava agencija Ansa.

РИМ УПОЗОРАВА: Опасност од енглеског соја вируса

AP photo

U poslednja 24 sata 258 osoba je preminulo od zaraze korona virusa, a broj novih otkrivenih slučajeva infekcije je 7351.

Epidemiološki brojevi su niski, i stabilni poslednjih sedmica pa ipak stručnjaci inšistiraju da se anti-kovid mere pooštre, a neki predlažu i totalno zatvaranje na nekoliko sedmica da bi se stanovništvo zaštitilo od engleskog soja virusa koji se širi i u Italiji.

Upozorenje stiže i od direktorke Evropskog centra za kontrolu bolesti Andere Amon koja upozorava da ukoliko anti-kovid mere ne budu pooštrene narednih meseci se može očekivati porast broja žrazneih i žrtava engleskog soja virusa.

Čekajući odluku vlade o eventualnom pooštravanju anti-kovid mera virolog Univerziteta u Padovi profesorica Antonela Viola savetuje da se u svim zatvorenim prostorijama, uključujući i škole, nose zaštitne maske FFp2, da se izbegavaju okupljana, da se u restorane ide samo sa članovima porodice i izbegavaju, bez zaštite, susreti sa starijim i bolesnim osobama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)