VIRTUELNI RASKOŠ "PUTINOVOG DVORCA": Fotografije iz vile u Glendžiku (FOTO)

B. Vlahović, od stalnog dopisnika, Moskva

29. 01. 2021. u 13:39

OGROMNA vila na obali Crnog mora nedaleko od mesta Gelendžik koji su u filmu opozicionera Alekseja Navaljnog predstavili kao "Dvorac Putina" u realnosti izgleda savim drugačije.Nema one raskoši koja je pokazana na filmu već je završena samo fasada a unutar zgrade je sve prazno i zidovi su sasvim goli.

ВИРТУЕЛНИ РАСКОШ ПУТИНОВОГ ДВОРЦА: Фотографије из виле у Гленџику (ФОТО)

Foto: Printskrin/Masha

 Novinari Telegram – kanala Mash imali su priliku da posete vilu i snime kako u stvarnosti izgleda. Oni kažu da su videli "goli beton". U unutrašnosti zgrade se još nije došlo do završnih radova.

Glavni urednik Masha Maksim Iksanov kaže da je u zgradi 16 soba koje imaju svoja kupatila i garderobe. Iksanovu su dali mogućnost da uđe u svaku prostoriju i u toku jednog sata se uveri da u njoj nema nikakve raskoši o kojoj se govorilo u filmu koji je napravila ekipa opozicionera Alekseja Navaljnog. Očigledno je da je Navaljni koristio arhivske snimke koji su se pre sedam, osam godina prvi puta pojavile na Internetu.

Novinari Masha nisu saznali ko su vlasnici dvorca u Gelendžiku i koja je njegova namena. Oni kažu da su im građevinari koje su tamo zatekli rekli da će se radovi na dvorcu završiti kroz pe, šest godina.

Foto: Printskrin/Masha

Predsednik Putin je demantovao tvrdnju Navaljnog da je to njegova vila. Ruski predsednik je rekao i to da on i članovi njegove porodice nemaju nikakve veze sa tom vilom. Na traženje novinara da u Kremlju kažu čija je to vila Putinov portparol Dmitrij Peskov je rekao da je to privatni objekt biznismena i da on nema pravo da govori u ime vlasnika.

Zašto se toliko dugo gradi taj dvorac pre par godina su dopisniku "Novosti" ispričali građevinari koji su davno tamo radili. Zbog slabe izolacije i ventilacije u sobama su se pojavile gljivice na zidovima pa su investitori bili odlučili da skinu malter do cigle i sve iznova naprave. Naravno da je to napravilo nepredviđene troškove i prolongiralo završetak radova.

Foto: Printskrin/Masha

Što se tiče raskoši koja je prikazana na filmu Alekseja Navaljnog sve to može da se napravi virtualno i da se šeta kroz prostorije. Tako je u filmu i moglo da se pokaže kako postoji mini-kazino, prostorija za pušenja nargila i sl. Oni koji prate Putina odlično znaju da on uopšte ne puši, a ni harzardne igre ga ne privlače. Neko je to nakitio u filmu da pokaže kako se u dvorcu tobože živi sasvim drugačije nego što žive obični ljudi. Svi bolji arhitekte mogu da objasne da kod davanja ponuda za eksluzivne objekte oni daju i virtualni izgled unutrašnjosti uz mogućnost da gazda virtualno prošeta iz prostorije u prostoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili