NOVI ORUŽANI SUKOB INDIJE I KINE: Ima povređenih na obe strane

Tanjug

25. 01. 2021. u 09:29

​VOJNICI Indije i Kine su se sukobili na granici dve zemlje, a prema pisanju indiijskih medija, ima povređenih na obe strane.

НОВИ ОРУЖАНИ СУКОБ ИНДИЈЕ И КИНЕ: Има повређених на обе стране

Foto: EPA

Sukob se dogodio u severnom Sikimu, graničnoj oblasti u kojoj granica Indije i Kine nije jasno definisana, i to kod mesta Naku La Pas u Sikimu koje se nalazi između Butana i Nepala, piše BBC.

Tenzije između dve zemlje su na visokom nivou od poslednjeg sličnog sukoba na granici, kada je 20 indijskih vojnika poginulo u dolini Galvan u junu.

Kina nije dala saopštenje o tome da li je bilo kineskih vojnika poginulih u tom sukobu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...