BAJDEN IZBACIO BISTU VINSTONA ČERČILA: Evo zbog čega je novi predsednik Amerike uklonio bistu britanskog lidera

Novosti online

21. 01. 2021. u 17:30

DŽO BAJDEN se uselio u Belu kuću i otkrio novi izgled Ovalne sobe u trenucima kada je potpisivao paket izvršnih uredbi nekoliko sati nakon inauguracije. Ono što je medijima zapalo za oko je to da je iz kabineta uklonjena bista Vinstona Čerčila i da je ona zamenjena bistom Cezara Čaveza.

БАЈДЕН ИЗБАЦИО БИСТУ ВИНСТОНА ЧЕРЧИЛА: Ево због чега је нови председник Америке уклонио бисту британског лидера

Foto: Tanjug/AP Photo

"Vašington Post" navodi da u kabinetu nije izložena bista britanskog lidera, a list je citirao portparola Bajdena koji je rekao da preobražaj odražava kako su "razlike u mišljenjima, izražene unutar zaštitnih ograda Republike, od suštinske važnosti za demokratiju".

Pored toga, u Ovalnoj sobi su trenutno i biste Martina Luter Kinga juniora, Roze Parks, Elenor Ruzvelt i Roberta F. Kenedija.

Bajden je takođe dekorisao kabinet portretima Frenklina D. Ruzvelta, kao i slikama Tomasa DŽefersona, Aleksandra Hamiltona, Bendžamina Frenklina i DŽordža Vašingtona.

Bista Vinstona Čerčila ponovo je ušla u Ovalnu sobu 21. januara 2017. godine kada ju je tamo uneo Tramp nakon što je uklonjena za vreme Baraka Obame, a umesto nje je stajala ona Martina Lutera Kinga Juniora.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)