LAPTOP PELOSIJEVE POKUŠALA DA PRODA RUSIMA: FBI pokrenuo istragu, ukrala kompjuter iz kancelarije Kapitola

Novosti online

18. 01. 2021. u 13:09

ЛАПТОП ПЕЛОСИЈЕВЕ ПОКУШАЛА ДА ПРОДА РУСИМА: ФБИ покренуо истрагу, украла компјутер из канцеларије Капитола

Foto: EPA

AMERIČKI Ef-Bi-Aj (FBI) istražuje dojavu da je možda jedna žena, tokom nedavnog upada u zgradu Kongresa, ukrala laptop iz kancelarije predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi, kako bi ga možda prodala Rusiji.

Protiv, za sada zvanično neimenovane žene, podneta je krivična prijava, prenosi CNN. Navodi se, međutim, da se radi o 22-godišnjoj Rilej DŽun Vilijams iz Pensilvanije, koja je optužena za ulazak u zgradu tokom opsade Kongresa i krađu laptopa Pelosi.

Navodni svedok rekao je istražiteljima da su mu prijatelji Vilijams pustili video na kojem se vidi kako ona krade uređaj i da su mu rekli da je nameravala da pošalje računarski uređaj prijatelju u Rusiji, koji je potom planirao da ga proda ruskoj spoljnoj obaveštajnoj službi.

Međutim, prema svedoku, plan je propao iz nepoznatih razloga i Vilijams je ili još u posedu uređaja ili ga je od tada uništila.

Kako se navodi, ceo slučaj je još pod istragom, a Vilijams još nije uhapšena, jer je navodno pobegla od zakona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

buki

18.01.2021. 14:35

Pošto je još nisu uhapsili, živo me interesuje, kako su saznali da kompjuter hoće da pošalje u Rusiju i proda Rusima? Toliko su zaglupeli svoj narod, pa se čak i ne trude da im izjave zadovoljavaju elementarne zakone logike. Šta prosečan Amerikanac zna o logici? Njega interesuje samo godišnji prihod, pa Pelosijeva može bez posledica da trabunja do mile volje.

buki

18.01.2021. 14:42

Pre neki dan su izjavili da je taj (ne ta) koji je ukrao kompjuter izvršio samoubistvo. To više ne važi, pa ide druga još nelogičnija priča, u kojoj oni i pre nego su je uhvatili, znaju da je kompjuter htela da proda Rusima. Šta Ameri sve progutaju, pa to je za Ginisa!

Nenad

19.01.2021. 04:07

@normalno - Zivim vec dugo u US ali takvu glupost nisam moga ni da pretpostavim da ce nekom pasti na pamet sto je najgore od svega takvu glupost objaviti javno. Izvedite sami zaklucak o osobi i njenoj inteligenciji. Reci da je Trump uzeo pare od Rusije da unisti Ameriku. Milijarderu sigurno nisu neophodne Ruske pare.