BUKA MUČI SAMCE: Svaki peti Evropljanin piše prijavu

B.B.

08. 01. 2021. u 15:19

BUKA sa ulice i od suseda zadaje problema gotovo svakom petom stanovniku Evropske unije, pokazalo je istraživanje "Eurostata".

БУКА МУЧИ САМЦЕ: Сваки пети Европљанин пише пријаву

Foto: AP

Sudeći po podacima, Srbi imaju manje muke sa galamom. Dok je u EU 17,3 odsto stanovništva prijavilo bučne komšije, u Srbiji 11,3 odsto građana ima isti problem. Svaki četvrti stanovnik grada ima ovaj problem, dok je u selima bukom ugroženo 10,4 odsto žitelja.

- Kako se povećava broj osoba u domaćinstvu, smanjuje se procenat prijava zbog buke iz komšiluka - navodi "Eurostat". - Među onima koji su se žalili najviše je bilo samaca - petina njih, 17,8 odsto dvočlanih domaćinstava i 15,5 odsto domaćinstava sa tri ili više odraslih osoba. Buka je više pogađala domaćinstva bez dece.

Istraživanje pokazuje i da je procenat ljudi na koje utiče buka veći za samce mlađe od 65 godina (25,2 odsto), nego za one starije od 65 godina (14,9 odsto).

Svaki četvrti stanovnik Malte, Holandije i Nemačke, pati od buke u susedstvu. Slede Portugal, Luksemburg i Danska. Najniži procenti zabeleženi su u Hrvatskoj, Estoniji i Irskoj, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024