ŽESTOKE REČI EKSPERTA O BAJDENU: On ne može da reši nijedan američki problem

Novosti online

02. 01. 2021. u 15:32

BIVŠI šef izraelske specijalne službe Nativ, politikolog Jakov Kedmi rekao je da osim govora, od izabranog predsednika SAD Džoa Bajdena ne bi trebalo očekivati ništa

ЖЕСТОКЕ РЕЧИ ЕКСПЕРТА О БАЈДЕНУ: Он не може да реши ниједан амерички проблем

Foto AP

-  Sjedinjene Države klize sa nivoa najmoćnije države na svetu, sa nivoa države koja diktira svoju politiku drugim zemljama. Bajden to ne može zaustaviti - rekao je Jakov Kedmi.

Prema stručnjaku, Donald Tramp je očajnički pokušavao da zaustavi slabljenje Sjedinjenih Država. Međutim, njegova politika se zasnivala na realnoj proceni američkih snaga.

- Bajden ne može da reši nijedan američki problem. Ne može zaustaviti Rusiju u njenom razvoju, ne može uspostaviti odnose sa Evropom na realan način. Stvarni interesi Evrope i Sjedinjenih Država su kontradiktorni. SAD žele da ekonomski potčine Evropu, ali Evropa to ne želi. Previše je porasla - primetio je specijalista.

Jakov Kedmi naglasio je za ,,Patriot" da Džo Bajden ne može da reši nijedan međunarodni problem u koji su umešane Sjedinjene Države - ni na Bliskom Istoku, ni u Evropi, ni u Tihom okeanu, pa ni u Latinskoj Americi.

Pored toga, Kedmi je rekao da je jedan od glavnih rezultata odlazeće godine konsolidacija strateške superiornosti Rusije nad Sjedinjenim Državama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi