OPTIMISTIČAN SAM, ALI ČEKA NAS TEŠKA BORBA: Novogodišnja poruka britanskog premijera građanima

Tanjug

31. 12. 2020. u 22:54

BRITANSKI premijer Boris Džonson je u današnjoj novogodišnjoj poruci rekao je da je optimističan, ali da je pred Britancima i dalje teška borba sa korona virusom.

ОПТИМИСТИЧАН САМ, АЛИ ЧЕКА НАС ТЕШКА БОРБА: Новогодишња порука британског премијера грађанима

Foto: Tanjug/AP Photo

Četiri nacije su još daleko od normalnosti odlaska u pabove, na koncerte, restorane ili pozorišta, ali "svetionik nade je upaljen" zavaljujući vakcini, rekao je premijer obraćajući se Englezima, Škotima, Velšanima i stanovnicima Severne Irske.

“Znamo da imamo pred sobom tešku borbu, koja će trajati nedeljama i mesecima, zbog novog soja bolesti koji traži novi oprez," istakao je Džonson.

Britanski premijer je iskoristio je novogodišnju poruku da bi zahvalio ljudima na prvoj liniji u borbi protiv pandemije - zdravstvenim radnicima, lekarima, trgovcima, vozačima, prenose svetski mediji.

Osvrćući se na Bregzit, rekao je da je "ovo neverovatan trenutak - imamo svoju slobodu u svojim rukama i ostaje nam da iz toga izvučemo najbolje".

Sada smo slobodni, naglasio je britanski premijer, da sklapamo trgovinske ugovore širom sveta i slobodni da ispunimo ambiciju da budemo supersila u nauci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri