NAPADNUTA RUSKA VOJSKA U SIRIJI: DŽihadisti rešetali po konvoju, nešto se "kuva" na jugu Idliba

Novosti online/Đ. M.

30. 12. 2020. u 15:19

RUSKO Ministarstvo odbrane je saopštilo da su tri ruska vojnika ranjena na jugu provincije Idlib, tokom napada džihadista na njihov konvoj.

НАПАДНУТА РУСКА ВОЈСКА У СИРИЈИ: Џихадисти решетали по конвоју, нешто се кува на југу Идлиба

Foto: EPA/Printscreen

Ministarstvo nije preciziralo koja grupacija stoji iza napada, ali ako uzmemo u obzir koje formacije operišu u toj oblasti najverovatnije su u pitanju džihadisti Hajat Tahrir al-Šama ili Nacionalnih odbrambenih snaga.

Već danima teroristi gorenavedenih grupa, kao i Turkestanske islamske partije i Horas al-Dina, pojačavaju napade na Sirijsku arapsku armiju u provincijama Idlib, Hama, Alepo i Latakija.

Zbog toga je Damask poslao pojačanja na severozapad zemlje, dok su u isto vreme ruski avioni nastavili da izvode vazdušne udare u provincijama Latakija i Idlib.

Kako navode izvori iz Sirijske arapske armije za Al-Masdar, Rusi su ove nedelje žestoko tukli po Džabal al-Akradu i po gradiću Kabani. Taj gradić je uporište Ujgura iz Turkestanske islamske partije i terorista Hajat Tahrir al-Šama. 

Zanimljivo je da upravo u tom gradu, koji sirijska armija ne uspeva da zauzme već godinama zbog teškog terena, okosnicu odbrane čine Albanski teroristi iz grupe Džemat Albani, koja je deo Hajat Tahrir al-Šama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)