TRAMP ODBIO BAJDENOVE ZAHTEVE: Ništa od potpisa koji se dugo očekuje

Novosti online

27. 12. 2020. u 09:18

ТРАМП ОДБИО БАЈДЕНОВЕ ЗАХТЕВЕ: Ништа од потписа који се дуго очекује

Foto: EPA

AMERIČKI predsednik Donald Tramp zasad odbija potpisati paket pomoći u pandemiji, a u subotu je na Tviteru ponovio da želi da se novčana pomoć Amerikancima poveća s "bednih" 600 na 2000 dolara.

Kongres je odobrio paket pomoći za Kovid-19 vredan više od 900 milijardi dolara, ali Tramp je tu odluku blokirao. Nazvao je zakon "sramotnim" i zahteva da se povećaju iznosi pomoći Amerikancima. 

- Jednostavno želim osigurati našim sjajnim ljudima 2000 dolara, a ne bednih 600 dolara koji su sada u zakonu - napisao je američki predsednik na odlasku.

Izabrani američki predsednik DŽo Bajden pozvao je juče odlazećeg predsednika Donalda Trampa da potpiše zakon o pomoći pomoć ugroženima u pandemiji, ocenivši da će svako dalje odlaganje imati "katastrofalne posledice".

- Dan posle Božića milioni porodica ne znaju da li će moći da sastave kraj s krajem zbog odbijanja predsednika Trampa da potpiše zakon o ekonomskoj pomoći odobrenog u Kontresu s velikom većinom - naveo je Bajden u saopštenju.

Kako prenosi CNN, ovo odricanje od odgovornosti može imati katastrofalne posledice.

- Polažemo nade u vakcine, ali potrebna su nam sredstva da ih distribuiramo i dodelimo ih milionima Amerikanaca, uključujući zdravstvene radnike na prvoj liniji. Ovaj zakon je od ključnog značaja i mora da stupu na snagu sada - zaključio je Bajden.

Iako je Kongres usvojio paket pomoći ugroženima tokom pandemije vredan je 900 milijardi dolara, više miliona Amerikanaca mogli bi da izgube primanja odmah posle praznika ako Tramp ne potpiše zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)