TO JE VELIKA GREŠKA, NISMO SAVRŠENI: Američki general se oglasio povodom vakcinacije, evo šta je razlog

Tanjug

19. 12. 2020. u 20:44

AMERIČKI general Gustav Perna zadužen za nadzor distribucije vakcina protiv kovida-19 u SAD danas se izvinio zbog pogrešne informacije o broju vakcina koje će dobiti savezne države u prvim fazama isporuka.

ТО ЈЕ ВЕЛИКА ГРЕШКА, НИСМО САВРШЕНИ: Амерички генерал се огласио поводом вакцинације, ево шта је разлог

Foto: Depositphotos/EPA

- Pogrešio sam, ali ispraviću svoju grešku. Popravljam stanje da bismo nastavili dalje sa ovim poslom - izjavio je general Perna u telefonskom razgovoru sa novinarima, prenosi AP.

Njegovo priznanje usledilo je nakon što je više od desetak guvernera američkih saveznih država izjavilo da su od američke vlade dobili informaciju da će u isporuci Fajzer/Biontekovih vakcina planiranoj za sledeću nedelju biti manji broj doza nego što je planirano.

- Preuzimam ličnu odgovornost zbog pogrešne informacije koju sam izrekao. Odgovoran sam. Ulažemo nadljudske napore i nismo savršeni - izjavio je Perna.

Najavio je da je vlada na dobrom putu da obezbedi oko 20 miliona doza vakcina za sve američke države do kraja prve nedelje januara 2021. godine, i to preparate kompanija Moderna i Fajzer/Biontek, potvrdivši da je do sada već isporučeno oko 2,9 miliona vakcina.

U međuvremenu, demokrata Gričen Vajtmer, guvernerka države Mičigen, u kojoj se proizvodi Fajzer/Biontekova vakcina, optužila je Belu kuću da "usporava proces" (distribucije).

- Mi u Mičigenu imamo i bolnice i domove za starija i lica sa posebnim potrebama i spremni smo da administriramo vakcine - poručila je Gričenova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri