SRUŠIO SE AMERIČKI BORBENI AVION U MIČIGENU: Za pilotom lovca F-16 traga se u nepristupačnim šumama zemlje - bio sam u avionu

Tanjug

09. 12. 2020. u 20:53

BORBENI avion tipa F-16 američkog ratnog vazduhoplovstva koji je poleteo iz svoje baze u Viskonsinu, srušio se danas u nenaseljenom delu američke savezne države Mičigen.

СРУШИО СЕ АМЕРИЧКИ БОРБЕНИ АВИОН У МИЧИГЕНУ: За пилотом ловца Ф-16 трага се у неприступачним шумама земље - био сам у авиону

Foto: Boris Roessler/dpa via AP, file

U izveštaju AP se navodi da se vojni F-16 srušio u nenaseljenom, šumovitom delu Gornjeg Mičigena, severnog dela ove savezne države i da spasilačke ekipe tragaju za pilotom koji je, prema zvaničnim informacijama, bio sam u avionu.

Uzrok sinoćnje nesreće, kao i stanje pilota nisu za sada poznati, navodi se u saopštenju avio-baze Američke nacionalne garde u gradu Medisonu u susednoj državi Viskonsin.

- Mesto nesreće je veoma zabačeno, tamo nema ljudskih naselja niti je to područje pokriveno signalom mobilne telefonije - izjavio je šerif okruga Skulkraft, najbližeg naseljenog mesta od pretpostavljene lokacije pada lovca F-16.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)