POJAVIO SE I SNIMAK: Pogledajte kako je ponos ruske flote oterao američki ratni brod (VIDEO)

Novosti online

24. 11. 2020. u 16:30

BROD Pacifičke flote Rusije "Admiral Vinogradov" zaustavio je kršenje državne granice Rusije od strane razarača američke ratne mornarice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ПОЈАВИО СЕ И СНИМАК: Погледајте како је понос руске флоте отерао амерички ратни брод (ВИДЕО)

Foto: RT printskrin

- Veliki brod Pacifičke flote "Admiral Vinogradov" zaustavio je kršenje državne granice Ruske Federacije od strane razarača američke mornarice "Džon Mekejn" u zalivu Petar Veliki - navodi se u saopštenju.

TV RT objavila je video snimak ovog događaja.

Dodaje se da je američki razarač "Džon Mekejn", koji je ušao u teritorijalne vode Rusije, prešao dva kilometra preko granične linije.

Brod "Admiral Vinogradov", koji je direktno pratio američki razarač, upozorio je strani brod preko međunarodnog kanala veze na nedopustivost takvih dejstava i mogućnost "primene manevra taranskog udara za izbacivanje uljeza iz teritorijalnih voda“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je naglasilo da je nakon upozorenja američki razarač odmah otišao u neutralne vode.

Takođe se dodaje da je ruski brod "Admiral Vinogradov" nastavio da prati kretanje američkog razarača i da je u ovu oblast upućena i korveta "Soveršeni".

(Sputnjik)

Anketa

Da li smatrate da je Donald Tramp pokraden na izborima?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu