MASOVNA TESTIRANJA ZBOG TRI NOVA SLUČAJA: Hitne mere kineskih vlasti iz straha od ponovnog buktanja epidemije virusa korona

Tanjug

22. 11. 2020. u 08:13

KINESKE vlasti sprovode u poslednja 24 sata masovna testiranja zbog tri nova slučaja kovida-19 - dva slučaja su otkrivena u provinciji Unutrašnja Mongolija, a jedan u Šangaju.

МАСОВНА ТЕСТИРАЊА ЗБОГ ТРИ НОВА СЛУЧАЈА: Хитне мере кинеских власти из страха од поновног буктања епидемије вируса корона

Foto: AP

U gradu Mazuliju u Unutrašnjoj Mongoliji vlasti su danas naredile zatvaranje škola, zabranile javna okupljanja i organizovale obavezno testiranje za sve građane, jer su u poslednja 24 sata otkrivena dva nova slučaja kovida-19, preneo je AP.

U Šangaju, nakon testiranja 15.416 uzoraka, otkriven je jedan novi slučaj zaražavanja, pa su lokalne vlasti naredile da se zatvore bolnice i sprovede testiranje svih građana u gradskoj oblasti Pudong.

U Kini je od početka pandemije prisustvo virusa zvanično potvrđeno kod 86.431 lica.

Kako piše TAS S, pored tri slučaja u Unutrašnjoj Mongoliji i u Šangaju, u Kini je virus otkriven kod još 14 ljudi, ali reč je o putnicima koji su doputovali iz inostranstva.

Saobraćaj i promet preko graničnog prelaza Zabajkalsk-Mandžurija između Rusije i Kine nije ugrožen, izjavio je generalni konzul Rusije u Harbinu Vladimir Oščepkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju